Statiegeld, Yes We Can! gaat de straat op

Statiegeld Den Haag

Steeds meer gemeenten, organisaties en bedrijven vragen de regering om het besluit voor statiegeld op blikjes nog voor de verkiezingen te nemen. Na het grote enthousiasme op social media gaat de campagne Statiegeld, Yes We Can! nu verder en brengt haar boodschap ook buiten groots onder de aandacht. 

De Statiegeld, Yes We Can!-beelden zijn nu te zien op enkele prominente locaties in Nederland: op 3 grote zendmasten langs snelwegen rond Den Haag, in de Haagse tramtunnel, bij de Passage in Den Haag en op het Leidseplein in Amsterdam. Op deze manier laat de Statiegeldalliantie de grote steun voor een snel besluit voor statiegeld op blikjes zien aan het kabinet. 

Er doken ook  posters op in de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen. Deze vier gemeenten delen hun eigen “Yes We Can!”-oproep door de gehele gemeente. Gemeente Noordwijk organiseerde samen met de lokale zwerfafvalrapers  en het duurzaamheidsplatform De Groene Uitdaging een actie die de gigantische hoeveelheid blikjes in de natuur toont. 

Honderden gemeenten, organisaties en bedrijven steunen de vraag om statiegeld op blik nog voor de verkiezingen te beslissen. Acht op de tien Nederlanders en vrijwel alle gemeenten willen deze milieumaatregel nu beslist zien. Eerst op de sociale media en nu ook op straat: het enthousiasme waarmee de campagne de beleidsmakers aanmoedigt is overweldigend. Statiegeld, Yes We Can! 

Locaties van de masten: